När läraren blir eleven

Första utbildningen för lärare, check!

Det är verkligen en speciell känsla att stå framför 30 lärare och prata om hur CoderDojo Norrköping har jobbat med programmering och om hur lärare kan jobba med programmering i undervisningen. Av de personer som var med på utbildningstillfället var det inte många som hade provat på att programmera tidigare och det var riktigt roligt att se dem lära sig något nytt. Lika spännande var det att höra om de lärare som redan nu hade börjat använda programmering i deras klassrum och höra deras erfarenheter av det.

Det är fantastiskt att vi har fått det här förtroendet av kommunen att få vara med på det här och jag är stolt över att kommunen har gjort en sådan här stor satsning på att få in programmering i skolorna i Norrköping. Om alla lärare som var med på utbildningstillfället lär ut programmering till en klass kommer vi att nå närmare 1000 barn! Det är lika många barn som vi har nått under de 1,5 år som CoderDojo Norrköping har funnits, så genom de här lärarna finns det verkligen möjligheter att förändra skolan i Norrköping.

Det var verkligen magiskt, och framförallt när lärare redan innan de lämnar har börjat göra planer för hur de ska få in det här i undervisningen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *