40 timmars programmering för 50 tappra deltagare

Vissa veckor gör en mer än andra veckor. Den här veckan har jag varit med på programmeringslägeret CoderDojo Summer Camp för barn mellan 7 och 17 år som coach. Det har varit en riktigt rolig vecka som bäst kan sammanfattas med den här filmen.

 

Under dagarna har vi haft temadagar; en speldag, en webbdag, en robotdag och en projektdag. Jag hade ansvaret för webbdagen och det var verkligen roligt att se att det är möjligt för nioåringar att göra en hemsida, trots att de inte skrivit en rad kod dagen innan. Resultatet blev bland annat hemsidor om grisar, lamor och även en hemsida om en av ledarna.

Tidningen Corren var också förbi och pratade bland annat med mig. Det var riktigt roligt att vi fick hamna på framsidan, så förhoppningsvis är det fler som kommer som nya till hösten.

IMG_20150615_133128Överlag blev det ett väldigt lyckat läger och det känns verkligen tyst nu när det inte är 50 stycken barn runt en. Nu ska det bli skönt att det det lite lugnt över midsommar och efter det är det dags att ladda om inför Almedalen.

2 idéer beträffande “40 timmars programmering för 50 tappra deltagare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *