Författardrömmar

Jag har alltid älskat historier i alla former, att läsa, skriva och berätta. Det är något magiskt hur ord på ett tomt papper kan betyda så mycket eller hur mycket det går att beskriva genom att upprepa kombinationer av 29 tecken. Svenska var under många år mitt favoritämne i skolan och när jag kom hem från skolan fortsatte jag skriva historier och noveller. En del av mig har alltid drömt om att bli författare och att kunna leva på att berätta historier.

Trots att jag alltid har drömt om att skriva har jag aldrig sett det som något som skulle vara möjligt för mig att göra. Detta trots att jag har haft många lärare som har uppmuntrat mitt skrivande. Att det vore värt för mig att satsa på det. Jag har lämnat mina författardrömmar med att vara just drömmar. Inget som jag tänkte ta tag i på allvar. Det är svårt att vara författare och få kan leva på sitt skrivande, och realisten i mig var inte redo att ta en sådan stor risk. Så istället satsade jag på en annan dröm och började plugga Medieteknik. För att få en plattform för mitt skrivande skriver jag texter här på bloggen och lite överallt där jag hittar papper och pennor.

För några månader sedan la jag upp ett inlägg här på bloggen där jag skrev ett brev till mig själv. Den här gången valde jag att  för första gången lägga upp det på sociala medier. För jag kände mig stolt över det och att det kanske skulle kunna påverka någon av mina vänner på FB. På mindre än 24 timmar efter jag länkat inlägget hörde en person av sig från Nyheter24 och ville lägga upp blogginlägget på deras sida också.

Det är en enormt cool känsla att känna att det som jag skriver kan påverka och få folk att tänka efter och bli berörda. Bloggen har framförallt varit ett forum för mig att uttrycka sig och skriva lite mer utförligt om olika saker jag tänker på. Nu är det annorlunda. För det är en cool känsla att känna att det finns människor som läser det som jag skriver. Så nu när sommarens alla projekt har kommit till ett slut kommer jag att börja skriva mer här och jag ser verkligen fram emot det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *