När det låter för bra

I januari ringde det första företaget till mig och ville att jag skulle komma på intervju. De letade efter programmerare och hade hittat mig när de googlade runt.

Det är en fantastisk känsla när du blir uppringd. Du får en lång förklaring till varför du är fantastisk och de berättar att de vill att du ska börja jobba på deras företag. Att de har googlat på dig och blivit imponerade. Att du gärna ska komma på intervju så snabbt det går.

Jag blev överlycklig. Tänk att jag, andraårsstudenten blir uppringd och att det är någon som vill anställa mig. Det var verkligen så perfekt som det kunde bli. Tänk att ha ett tekniskt extrajobb vid sidan om studierna. Det skulle kunna öppna så många möjligheter och jag skulle utvecklas något enormt av att få tillämpa det jag lärt mig på utbildningen.

Tyvärr visade det sig vara för bra för att vara sant under intervjun. Att det inte fanns något betalt jobb. Att jag skulle göra allt jobb själv och att de i slutet skulle ta större delen av vinsten. Att jag inte skulle få något betalt innan det var dags att släppa produkten. Att jag skulle få en del av vinsten. Problemet blev att det inte fanns något sätt som de skulle kunna garantera att produkten skulle gå med vinst. Företaget tyckte att jag skulle vara nöjd oavsett hur det gick. För jag hade ju i värsta fall utvecklat något till min portfolio.

Jag jobbar inte åt företag utan att få betalt. Så jag tackade nej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *