Nybörjarens guide till Almedalen

Efter att ha varit i Almedalen med CoderDojo ska jag nu ge dig guiden för hur du lyckas som bäst!

  • Om du inte känner att du vill leva farligt boka resan mer än en vecka i förväg. Allt löste sig, men det blev lite svettigt när man insåg att det inte fanns alltför många sätt att ta sig till Gotland.
  • Vill du använda Telias gratis Wifi kolla om det är anpassat för robotar utan webbläsare innan. Det var minst sagt en spännande upplevelse att gå till Telia med en robot och be om hjälp med att ansluta till nätverket.
  • Kolla att det står rätt på flyern en extra gång innan de går till tryck. Plan B är att ha bra pennor som det går att ändra alla tider med.
  • Hitta något som gör att ni sticker ut.  Vi gick runt med den dansande roboten Nao, och det drog till sig mycket uppmärksamhet! Vi hamnade på framsidan på Aftonbladet och Nyheter24 la upp ett videoklipp som just nu har fått över 95000 visningar.
  • Bilar får inte köra på området. Tro inte heller att någon kommer att svara när du ringer numret som står på bommen.  Så se till att ni är många som kan bära sakerna.
  • När du är klar med ditt event, ät mat i solnedgången i hamnen. Pusta ut och titta ut över solnedgången när allt är över och var stolta över vad ni har åstadkommit under dagen.

11140071_10153375422469266_2663906154030903138_n

Det var verkligen en fantastisk upplevelse att få vara med på Almedalen. Energin som man fick av alla som vill vara med och påverka och förändra är obeskrivlig. Under eventet samt dess sociala medier kampanj, #Almedalenkodar, har vi nått ut till fler människor än jag någonsin kunnat drömma om.

Vi träffade på personer som blev inspirerade och som nu vill vara med och starta upp nya dojos i sina städer. Vi träffade lärare som där och då bestämde sig för att de också ville lära deras elever att koda. Vi träffade politiker som vi fick förklara vårt budskap för som nu i sin tur har möjligheter att göra att vårt budskap når ut till en allt större publik.

Med ny energi är det dags att börja planera inför hösten och genom det låta fler få uppleva the power of code.

1 idé beträffande “Nybörjarens guide till Almedalen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *