Till tjejen som aldrig skulle bli ingenjör

Hej 16-åriga jag!

Jag sitter här i min och Marcus lägenhet och jag kom och tänka på dig. Du som inte riktigt hade någon aning om vad det var som du ville göra med ditt liv. Allt du visste var att du ville ut och se världen, och staden du bodde i var lite för liten för dig. Du brukade säga att du skulle ut och utföra stordåd, eller att du skulle rädda världen när någon frågade vad du skulle göra när du blev stor. Problemet var bara att du inte hade kommit på vilken del av världen du skulle rädda än.

Du skulle nog titta lite konstigt på mig om jag sa att du hade flyttat till än ännu mindre stad. Du skulle se lite avundsjukt på mig när jag berättade att du gick längs vattenfall varje morgon. Jag skulle berätta för dig om att du äntligen hade hittat din grej, och att det var i något tekniskt. Du kommer att få uppleva lyckan när ens kod faktiskt fungerar och när ett litet program plötsligt dyker upp i en liten svart ruta på skärmen. Du skulle antagligen inte riktigt förstå hur någon kunde vara stolt över att ha skapat något sådant,  en dag vet jag att du kommer att göra det.

Jag skulle berätta för dig om hur du lägger ett stor del av din vakna tid åt att förändra hur folk ser på teknik och framförallt programmering. Hur du kämpar för att nästa generation programmerare ska se på oss och undra varför världen såg ut som den gjorde.

Så snälla 16-åriga jag säg aldrig igen att det inte skulle vara din grej att göra något tekniskt, att du aldrig skulle kunna bli ingenjör. För av någon anledning hamnade du på en föreläsning om Medieteknik och när du satt där föll plötsligt bitarna på plats. Du kommer bli en ingenjör och teknik var din grej. Just därför jobbar du hårt på att förändra världen för det var verkligen nära att du missade det här.

Njut av livet, det löser sig!

Den lite äldre du

PS. Vi har fortfarande inte löst hur vi ska rädda världen än, men jag tror verkligen att vi kan vara något på spåren.

2 idéer beträffande “Till tjejen som aldrig skulle bli ingenjör”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *